TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Bevezetés a matematikai közgazdaságtanba

: Bevezetés a matematikai közgazdaságtanba

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

389 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632219996

tartalom:

""A jelen könyv címében bevezetést ígér egy nálunk még csak nem is olyan régen polgárjogot nyert tudományos diszciplínába. A címben szereplő bevezetés szó kettős jelentésben is jelzi könyvünk jellegét. Egyrészt bevezetés a matematikai közgazdaságtan tanulmányozásához a szó hagyományos értelmében: az adott terület legalapvetőbb fogalmaival és összefüggéseivel kívánja megismertetni az érdeklődő Olvasót. Ugyanakkor könyvünk bevezetés a matematikai közgazdaságtan tanulmányozásához abban az értelemben is, hogy válogatott fejezeteket kiragadva kellő elmélyülésre is lehetőséget ad . . ." - írja Zalai Ernő, aki két évtizedes alkotói és kutatói munka tapasztalatai alapján készítette el könyvét. A kötet első része a mikrogazdaságtani elemzések alapösszefüggéseit tárja fel. Az egyes fejezetek végén elkülönítetten szereplő függelékek tartalmazzák a legfontosabb matematikai fogalmakat és tételeket. A második rész a makrogazdasági modellezés elméletébe nyújt betekintést. Öt önállóan tanulmányozható fejezetben foglalkozik a szerző az ágazati kapcsolati modellekkel, a marxi újratermelési sémák ÁKM-szerű általánosításával, az ár- és értékelmélet többszektoros lineáris termelési modelljével, a többidőszakos, többszektoros újratermelési modellekkel, valamint az általános egyensúlyelméleti modellekkel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!