TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Bevezetés a számelmélet világába

: Bevezetés a számelmélet világába

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

142 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632803248

tartalom:

"A múlt és jelen sok kiváló matematikusát a számelmélet vezette be a matematikai kutatás szépségeibe és titkaiba. Oystein Ore műve eléri célját, ha elolvasása után az érdeklődők értékelni tudják, hogy miért oly izgalmasak a számok tulajdonságai, a számok közötti összefüggések. A számelmélet kezdete a számmisztikáig vezethető vissza. Az ókorban Püthagorasz, Eratoszthenész, Eukleidész is foglalkozott számelméleti problémákkal. A mű egy-egy érdekes fejezete a számok oszthatóságát, a legnagyobb közös osztót és a legkisebb közös többszöröst, a különböző számrendszereket ismerteti. Szórakoztatóan és közérthetően mutatja. be a számelmélet néhány alkalmazását a mindennapi életben. A számelmélet egyes részei még ma is csupán számokkal való játékok (pl. a bűvös négyzet), más részei azonban a matematika igen komoly fejezeteivé váltak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!