TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Bevezetés az algebrába

: Bevezetés az algebrába

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Matematika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

717 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789639664487

tartalom:

˝Miért megoldhatatlan a körnégyszögesítés? Mely egyenletekre nem létezik megoldóképlet? Miért tudjuk meghallgatni a sérült lemezeinket is? Ha az Olvasó kíváncsi a válaszra, utazzon el velünk az absztrakt algebra struktúráinak világába! Komplex számokkal, polinomokkal ismerkedünk, majd a geometria a csoportokhoz irányít. Testeket, gyűrűket repülünk körül, végül az Androméda-ködben landolunk. A kaland izgalmas, mégis biztonságos lesz: részletességre, érthetőségre törekedtünk, rengeteg gyakorlat és feladat segíti elő az egyetemi algebratananyag megértését. Kiss Emil Az ELTE TTK Algebra és Számélmelet Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára. Könyvének anyaga és szerkezete több évtizedes oktatói tevékenysége során kristályosodott ki. A Bevezetés az algebrába egy átfogó mű, mely kiválóan alkalmas az algebra egyetemi szintű tanítására, illetve tanulására, ugyanis a lineáris algebra kivételével témakör teljes területét felöleli. A könyv olvasmányos, érthető, a formalizmus helyett a lényeges gondolatokat, az elmélet belső logikáját emeli ki, s ennek köszönhetően részben már az érdeklődő középiskolások számára is követhető. A gondosan összeállított feladatok és gyakorlatok az elméleti anyaggal szorosan összeépülnek, a fogalmak és tételek mélyebb megértését szolgálják.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!