TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Bolyai Farkas, a matematikus

: Bolyai Farkas, a matematikus

Kiadás:

Bukarest, 1974

Kiadó:

Tudományos Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

100 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Bolyai Farkasnak, a nagy műveltségű és sokoldalú tudósnak 1975-ben ünnepli kétszázadik születési évfordulóját a tudományos világ. A kötelességérzet vezérelt életműve legnagyobb jelentőségű, de mindeddig alig tárgyalt részének: matematikai munkásságának a megvilágítására. Habár Bolyai Farkas nem volt olyan híres matematikus, mint fia, a zseniális Bolyai János, igen értékes és eredeti életművet hagyott ránk. Gazdag tartalmú matematikai műveiből csupán a legfontosabb eredeti gondolatokat és felépítésbeli koncepciókat igyekeztem kihámozni és egyben utaltam a matematika-tanításról vallott haladó nézeteire. A könyvet a nagyközönségnek szántam. Remélem, hogy a matematikai gondolatokat tárgyaló fejezet (egy nagyon kis rész kivételével) a közepes matematikai ismeretekkel rendelkező olvasó számára is hozzáférhető."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!