TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Bolyai János vallomásai

: Bolyai János vallomásai

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1972

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

275 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E könyv története a harmincas évek derekáig megy vissza: a Bolyaiak marosvásárhelyi kollégiumának egyik bolthajtásos hálószobájában esti lámpaoltás és az apparitor botjának utolsó koppanása után az internátusi síri csendben, elalvás előtt sok furcsa históriát hallhatott a kisdiák a kollégium igazgatói beszédekben emlegetett büszkeségeiről, a professzor apáról és a titokzatos katonatiszt fiúról. A történeteket a szoba primáriusa mesélte, úgy, ahogy azt már ő is idősebb diákoktól hallotta. Alig emlékszem rájuk, de tudom, hogy borsózott tőlük a hátam. Az esti mese, a vásárhelyi pletykák diákszájon továbbszíneződött, már-már anekdotává kerekedett szájhagyománya valami különös érdeklődést támasztott már akkor bennem a Bolyaiak életsorsa iránt. Gyermekkori emlékek is sarkaltak tehát, hogy 1952-től kezdődően vissza-vissza térjek Bolyai János kéziratos hagyatékának a tanulmányozásához."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!