TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Differenciálegyenletek felállítása és megoldása

: Differenciálegyenletek felállítása és megoldása

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

258 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ponomarjov könyvének magyar nyelvű kiadásával hasznos segédkönyv kerül mindazoknak az egyetemi és főiskolai hallgatóknak a kezébe, akik tanulmányaik során találkoznak a közönséges differenciálegyenletek legfontosabb alaptípusaival. A könyv nagyszerű kiegészítése a szokványos differenciálegyenlet tankönyveknek. Egyrészt - sok területről és nagy gonddal válogatott - feladataival érzékeltetni tudja a differenciálegyenletek igen széles körben való alkalmazhatóságát. Másrészt valamennyi kidolgozott példával kapcsolatban megmutatja a megoldás teljes menetét: a probléma felvetése után egyaránt részletesen tárgyalja a megfelelő differenciálegyenlet felállítását és megoldását. A könyv tanulmányozása ezért nemcsak ahhoz segíti hozzá a hallgatókat, hogy jártasságra tegyenek szert elemi differenciálegyenletek megoldásában, hanem ahhoz is, hogy - közben alkalmazva egyéb területeken, elsősorban a fizikában szerzett ismereteiket - világosabbá, közvetlenebbé váljék számukra a bonyolult kapcsolat a matematika és annak alkalmazásai között. A könyv ahhoz a szabatossági szinthez igazodik, amelyen ezeket a problémákat a különféle alkalmazási területek tárgyalni szokták. Ennek előnye, hogy ezeket az elemi, de nagyon szép feladatokat úgyszólván valamennyi ilyen irányú felsőoktatási intézményünk hallgatói azonos formában ismerhetik meg. Azt a hiányt viszont, amelyet ez a tárgyalás például a tudományegyetemek - általában szabatosabb kifejtéshez szokott - matematikus vagy matematikatanár szakos hallgatóinak jelenthet, az oktatás könnyen pótolhatja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!