TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Diszkrét matematika főiskolásoknak

, : Diszkrét matematika főiskolásoknak

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Matematika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

153 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639548057

tartalom:

"A számítógépek elterjedése, a nagy informatikai rendszerek létrehozása alapvetően megváltoztatta a matematika alkalmazhatóságával kapcsolatos korábbi nézeteket. Egyrészről a számítógép - mint tervezési, kutatási és alkalmazási segédeszköz - az elvégezhető számítások méretének, mennyiségének bővülésével az alkalmazott matematika jelentőségét nagyban megnövelte. Másrészről a számítógépek, számítógép-hálózatok és más digitális rendszerek tervezése a matematika számos új ágának megjelenését és rohamos fejlődését vonta maga után. A számítógép-tudomány matematikai alapjaként szolgáló ezen új ágak csaknem mindegyike a diszkrét matematikához tartozik, amely elsősorban a véges vagy megszámlálhatóan végtelen elemszámú halmazokon megfogalmazható matematikai problémák megoldásával foglalkozik. Könyvünkkel olyan főiskolai szintű tankönyvet szeretnénk elsősorban az informatikát tanuló hallgatók és oktatóik kezébe adni, amely áttekintést ad e témakör főbb területeiről. A könyv anyaga a Budapesti Műszaki Főiskolán és jogelődjén, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola műszaki informatika szakának első évfolyamán nyolc éve tartott előadások alapján csiszolódott ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!