TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Egyenlőtlenségek

, : Egyenlőtlenségek

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Általános iskolai szakköri füzetek

Terjedelem:

151 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631730506

tartalom:

"Az egyenlőtlenségek igen kis helyet kapnak az általános iskolai tananyagban. Pedig már kevés előismerettel is megoldhatók egyenlőtlenségekkel kapcsolatos feladatok, amelyek elősegítik azok tulajdonságainak felismerését. Ilyen feladatokat igyekeztünk összegyűjteni: az 1. fejezetben az 5-7., a 2. fejezetben a 7. és 8. osztályosok számára. A későbbi fejezetek már általában a 8. osztály anyagára épülnek. Ez a szakköri füzet részint feladatgyűjteményként használható, részint a téma szakköri feldolgozásának alapjául szolgálhat. Ennek megfelelően szerepeltettünk kidolgozott példákat és megoldandó feladatokat is. A feladatok egy része egy-egy témakör lezárása után található meg, más részük elszórtan, a szöveg között helyezkedik el. Egyes kiemelt - vastag betűkkel jelzett - példák és feladatok megoldása a továbbiak szempontjából igen fontos, ezért ezek megértése nélkül ne haladjunk tovább. Az egy témakörhöz tartozó feladatokat ajánlatos sorrendben megoldani. Néhány kivételével minden feladathoz adtunk megoldást. Érdemes ezeket akkor is elolvasni, ha sikerült önállóan megoldani a feladatot. Egyes megoldásokat nem részleteztünk. Ezeknél csak a legfőbb gondolatokat vagy az eredményt közöltük. Célunk volt, hogy ez a szakköri füzet ne csak a szakkörök vezetői, hanem maguk az általános iskolások számára is használható legyen."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!