TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Érdekes matematikai feladatok. Általános- és középiskolásoknak

Érdekes matematikai feladatok. Általános- és középiskolásoknak

Szerző:

Kiadás:

Szeged, 1994

Kiadó:

MOZAIK

Kategóriák:

Matematika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

141 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Feladatgyűjteményünk azoknak az érdeklődő diákoknak és az őket tanító tanároknak íródott, akik szeretik az érdekes és gondolkodtató matematikai problémákat. A könyvben szereplő feladatok megoldásához az általános iskolai törzsanyag ismerete elegendő. Úgy gondoljuk azonban, hogy a kérdések között kedvükre csemegézhetnek középiskolás diákok és tanárok is. Tekintettel arra, hogy példatárunk minden egyes feladat részletes megoldását is tartalmazza, mind egyéni, mind szakköri feldolgozásra egyaránt alkalmas.
A feladatgyűjtemény alapjául a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium Matematika Iskola néven közismertté vált kísérleti munkája szolgált. Ennek során a feladatok jelentős részét szakkörökön és tanítási órákon „kipróbáltuk”– a diákok észrevételeit, ötleteit igyekeztünk beépíteni a feladatok megfogalmazásába és a megoldások kidolgozásába. A sok hasznos javaslatért köszönet tanítványainknak. Külön köszönet illeti Pósa Lajost ötleteiért, konkrét feladatjavaslataiért és személyes támogatásáért, valamint Dr. Puskás Albertnét és Dr. Urbán Jánost lelkiismeretes és minden részletre kiterjedő lektori munkájukért.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!