TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Fermat's Last Theorem. Unlocking the Secret of an Ancient Mathematical Problem

: Fermat's Last Theorem. Unlocking the Secret of an Ancient Mathematical Problem

Kiadás:

New York; London, 1996

Kiadó:

Four Walls Eight Windows

Kategóriák:

Matematika Angol nyelv

Nyelv:

Angol

Terjedelem:

147 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

0385319460

tartalom:

Fermat a következő megjegyzést fűzte Diophantosz Aritmetika című könyvéhez: Lehetetlen egy egész szám másodiknál nagyobb hatványát két ugyanannyiadfokú hatvány összegére bontani és emellett még azt is állította, hogy ezt be tudja bizonyítani, csak "kevés a margó semhogy befogadná". Fermat sejtésének némiképp formálisabb megfogalmazása a következő: Az an + bn = cn diofantoszi egyenletnek nincs megoldása 2-nél nagyobb egész n esetén a nemnulla számok körében.Természetesen n = 2-re az egyenletnek megoldásai a pitagoraszi számhármasok. A Fermat állítása szerint létező eredeti bizonyítást máig nem sikerült megtalálni. Az utókor rendre igazolni tudta, Fermat minden más tételét, ám ez a kijelentés makacsul tartotta magát - így vált ez Fermat utolsó tételévé, a nagy Fermat-sejtéssé, melyet csak 1994-ben sikerült bizonyítani. Andrew Wiles bizonyítása óta nagy Fermat-tételen (vagy Fermat-Wiles-tételen) azt a kijelentést értjük, hogy a Fermat-sejtés állítása bizonyított. (Wikipédia)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!