TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Fogalmi rendszerekről, szerkezetekről és szervezetekről

Fogalmi rendszerekről, szerkezetekről és szervezetekről

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Matematika Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Rendszerkutatási Tanulmányok

Terjedelem:

275 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630516527

tartalom:

˝Az elmúlt években Magyarországon is tanúi lehettünk egy új tudományos irányzat kibontakozásának és a vele törvényszerűen együtt járó viták, dicsérő vagy elmarasztaló minősítések kavargásának. Ez az új tudományos irányzat a rendszertudományok gyűjtőelnevezésbe foglalható, és ide sorolható az általános, illetve a matematikai rendszerelmélet, a rendszertechnika vagy rendszerszemlélet, amely hatását tekintve az előbbieket is meghaladó diszciplína. Az intet- vagy multidiszciplináris érdeklődést a tudományok iránt megváltozott társadalmi igény váltotta ki, amely a probléma-orientáltságot hangsúlyozza, illetőleg a történeti-társadalmi fejlődés "világhelyzete", amely olyan problémákat vetett fel, mint pl. a környezetszennyezés vagy a világéhínség. Ezek megoldása a diszciplínák összhangját igényli, s ezért van szükség a hagyományos tudományágak együttműködésén túl magukat a tudományokat is átmetsző módszertanokra, szemléletmódokra, köztük a rendszertudományokra. A rendszerelméletet gyűjteményes munkák bemutatták, most már az elméleti és gyakorlati részproblémák vizsgálatára van szükség. Ezért a kötetbe gyűjtött tanulmányok-vagy önálló magyar kutatáson alapulnak, vagy a szakirodalomban való további tájékozódáshoz kívánnak hozzájárulni. Ezt segíti a szakkönyvékről készült szemle is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!