TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Fuzzy rendszerek

, : Fuzzy rendszerek

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

209 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639132551

tartalom:

"Az emberi gondolkodásmód sokkal jobban modellezhető olyan fogalmakkal amelyeknek nincsenek éles határaik ahol egy tulajdonság megléte vagy hiánya között az átmenet folytonos vagy homályos fuzzy. Ez volt az alapötlete a 60-as években kaliforniai Berkley egyetemen tanító L A. Zadeh-nek aki elsőként vetette fel a fuzzy logika es halmazok elméletét. Ez az új megközelítési mód ahol igaz és hamis nem válik élesen el olyan szabályozó rendszerek létrehozását tette lehetővé amelyet ma már minden fejlett ipari ország csúcstechnikájában alkalmaznak. Jelen kötet az első hazai bevezetés e témakörben. Tárgyalja a matematikai alapokat (műveleti tulajdonságok, kapcsolat a Boole-algebrával, fuzzy relációk stb.), a szabály alap modelleket és egymáshoz való viszonyaikat (CRI Mamdani-Larsen, ill. Takagi-Sugeno modell) valamint központi szerepet kap a szabályinterpoláció kérdése. A kötetet néhány alkalmazási példa zárja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!