TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Geometria. Útmutató és példatár

: Geometria. Útmutató és példatár

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Matematika Tankönyv Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

267 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A térgeometria bevezetés után a két képsíkos (Monge-féle) ábrázolás alapjait, térelemek (pont, egyenes, sík) ábrázolásait, illeszkedési és metszési feladatokat, továbbá az új képsík bevezetésének eljárását tárgyalja a jegyzet. Síklapú testek (poliéderek) síkmetszetének és áthatásának szerkesztését a méretes alapszerkesztések és alkalmazásai rész követi. - A megszerkesztett feladatok számítással való megoldását a vektorok és a tér analitikus geometriája teszi lehetővé. Ezután a görbék differenciálgeometriájának tárgyalása következik, amit speciális görbék vizsgálata és ábrázolása, majd az axonometrikus ábrázolás tárgyalása követ. A Monge-féle ábrázolásban sor kerül még a forgásfelületek ábrázolásának, síkkal való metszésének és e felületek áthatásának megszerkesztésére, kifejthető felületek és síkba terítésük szerkesztésére. A felületek differenciálgeometriája részben a felületekre vonatkozó feladatok analitikus eszközökkel való megoldása szerepel. Az elektronikus gépi rajzolás rövid megismerését két függelék követi: Az első "Transzformációk", a második pedig "Sima görbék és felületek" előállítása spline-függvényekkel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!