TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Gondolkodási hibák az általános iskolai matematikaórákon

: Gondolkodási hibák az általános iskolai matematikaórákon

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Pedagógia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

162 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Hosszú évek munkáját foglalom össze ebben a tanulmányomban. Kezdő tanító koromban tapasztaltam, hogy egyes számolási hibák évről évre következetesen ismétlődnek. Tanítási módszerem tökéletesedésével ezek a hibák ugyan csökkenő tendenciát mutattak, de azt is tapasztalnom kellett, hogy mások osztályaiban ugyanezek a hibák szintúgy megjelennek, ugyanolyan gondokat okoznak. Mint szakfelügyelő végeztem az első kísérleteimet, készítettem első feljegyzéseimet, majd később cikket is írtam erről a témáról. Ma már ott tartok, hogy tapasztalataimat - bár ilyen irányú munkámat korántsem tartom még befejezettnek - elég rendszeresnek és elég érettnek tekintem ahhoz, hogy másokkal is közöljem. Ezzel elérhetőnek vélem, hogy mások tapasztalatával, felfogásával összevetve, hasznára legyenek a matematikatanításnak. Egy módszertani munka nem tűzheti ki maga elé azt, hogy olyan tökéletes eljárásokat találjon, amelyek biztosan célhoz vezetnek. Nem lehet recepteket találni, amelyek feltétlenül eredményesek, függetlenül a helyi adottságoktól, körülményektől, az osztály és a tanítványok képességétől, előképzettségének fokától és eredményességétől, a nevelő egyéniségétől, szakmai és pedagógiai felkészültségétől. Az oktató-nevelő munka minden nevelőtől önálló alkotó munkát, kezdeményezőképességet, ötletességet követel, megszervezése és megvalósítása sohasem lehet mechanikus eljárás."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!