TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Komplex függvénytan

: Komplex függvénytan

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Matematika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

350 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ez a jegyzet a mérnökhallgatók - elsősorban villamosmérnök és informatika szakos hallgatók - szaktárgyaihoz, valamint a kreatív munkájukhoz szükséges komplex analízisbeli alapfogalmakat és ezekhez kapcsolódó feladatokat tárgyalja. Az első fejezet röviden ismerteti az analízis tárgyalásánál felhasznált komplex algebrai, komplex számsorozatokat, a sorokbeli alapvető fogalmakat és tételeket. A második fejezet a komplex függvények és relációk, valamint a körükben értelmezett műveletek ismertetését, a határérték és folytonosság definícióit és a velük kapcsolatos tételeket tárgyalja. A harmadik és negyedik fejezet az elemi komplex függvények és relációk értelmezésével; azok differenciál- számításával; konform leképzésével; a velük kapcsolatos és az alkalmazásokban felhasznált fontosabb fogalmakkal és tételekkel foglalkozik. Az ötödik fejezet a komplex vonalintegrál elméleti és gyakorlati megalapozásának ismertetését alapvető tételeinek bizonyítását, kiszámításának néhány módszerét tárgyalja. A hatodik fejezet a függvénysor (elsősorban hatványsor) elméletének komplex változóra való kiterjesztését tartalmazza. A hatványsorelmélet szükséges a komplex függvények alapvető tulajdonságainak megismeréséhez, gyakorlati problémáinak megoldásához. A hetedik fejezet a komplex analízis egyik alapvető fogalmával a reziduum-elmélettel és annak gyakorlati alkalmazásaival foglalkozik. Felhasználásával majdnem teljesen algebrai módszerekkel kiszámíthatók zárt, görbementa komplex integrálok, valamint - valós analízisbeli módszerekkel nehezen számítható - improprius valós integrálok. A reziduum-elmélet megkönnyíts analitikus komplex függvények szinguláris pontok környezetében való veselkedésének megismerését és ezzel elősegíts lineáris rendszerek stabilitás-vizsgálatát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!