TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Lectiones academicae ex mathesi adplicata

: Lectiones academicae ex mathesi adplicata

Kiadás:

Jaurini (Győr), 1819

Kiadó:

Streibig

Kategóriák:

Matematika Régi nyomtatványok Latin nyelv

Nyelv:

Latin

Terjedelem:

160 p., 4 t.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Bresztyenszky Antal (1786 - 1850). A gimnáziumi tanulmányait Privigyén és Székesfehérvárott végezte. 1803-ban lépett a bencés rendbe, Győrött filozófiát, Pannonhalmán teológiát tanult. 1810-ben szentelték pappá. Ez évtől Győrött a gimnázium, majd 1814-től a rendi növendékek tudományakadémiai tanára volt. 1836-ban tihanyi apát és ugyanebben az évben a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja lett. 1819-től előadásait önálló kötetben is kiadta, Bekapcsolódott a nyelvújításba, a matematika körében is javasolt új szavakat. Az első e tárgyú műben, a Matematikai műszótárban (1834) tőle származik a "négyzet", a "megnevezett szám", "középpont", "húr" szavak. A matematikai nyelvújításról is értekezett. Egyéb művei: M.: Elementa arithmeticae generalis seu algebra (Jaurini, 1824.) - Elementa geometriae et trigonometriae planae... (Jaurini, 1827.) - Elementa matheseos purae... (Budae, 1829-30.) - Lectiones academicae ex mathesi... (Jaurini, 1819)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!