TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Logikai programozás. Az intelligens következtetés példákon keresztül

: Logikai programozás. Az intelligens következtetés példákon keresztül

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Panem-John Wiley & Sons

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

282 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635452977

tartalom:

"Ez a könyv sok témával szeretné megismertetni az olvasót: logikával, mesterséges intelligenciával és logikai programozással, amiket általában különálló témákként szokás tárgyalni. A könyvnek nem csupán a célkitűzését sikerült teljesítenie, de továbblépett és megmutatta, hogyan valósítjuk meg az elméletet működőképes Prologprogramok formájában. Mind az elméletet, mind a gyakorlatot lépésről lépésre olyan stílusban tálalja, amely pedagógiailag helyes, ennél azonban talán fontosabb, hogy példák bemutatásával arra is oktat, hogy hogyan lehet eljutni új gondolatokhoz és implementációjukhoz sorozatos finomítás útján. A könyv későbbi részei a logikai programozás számos újszerű kiterjesztését tartalmazzák. A bevezető részekhez hasonlóan ezek a fejezetek is azt mutatják, hogy e kiterjesztéséket hogyan kell hatékonyan implementálni Prologban. A kiterjesztésekhez tartozik az abdukció (magyarázatok generálása), az alapeseti következtetés és az induktív logikai programozás. A Prolog-implementációk a könyvben korábban bevezetett metalogikai programozás módszerén alapulnak. A metalogikai programozás a logikai programozás egyik leghatékonyabb és jellegzetes technikája. A logikai programozás területe szerencsés, hiszen sok kiváló könyv tárgyalja (ha nem is magyar nyelven), lényegében minden aspektusát lefedve, beleértve az elméletet, az alkalmazásokat és a programozást. Peter Flach könyve hézagpótló abban a tekintetben, hogy tartalmazza az abdukció és az induktív logikai programozás új eredményeit és hogy a logikai programozás elméletét és a Prolog-programozás gyakorlatát helyes és meggyőző módon kapcsolja össze."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!