TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Logikai sziporkák

: Logikai sziporkák

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

196 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632822137

tartalom:

"- Hinni a templomban kell, fiam - fortyant fel a matematikai következtetés egyértelműségének tudatában az egyszeri matematikatanár, midőn kiszólított diákja így kezdte a mondókáját: - Azt hiszem... Hogy mit érhet a templomi tartózkodás idejére és a templom térségére szorítkozó hit, arról most ne essék szó, de hogy a hitnek, megérzésnek, sejtésnek, ötletnek igenis jut szerepe s nemegyszer fő szerep a matematikában, arra 111 + 20 ékes példát ad Baillif jelen könyve. - Ugyan miből kezdjem kikovácsolni vaslogikám eltéphetetlen láncát? - kérdezheti magában az olvasó e feladatokon töprengve, ha a fenti tanári intelmet túlságosan komolyan vette. Ám e kíváncsiságát felcsigázó, figyelmét rabul ejtő talányok bizonyosan ráébresztik arra, hogy olykor épen az elkalandozás, a szabályoktól és a megszokott rutintól való merész elrugaszkodás vezethet eredményre, s a matematika végtelenül izgalmas és szórakoztató. E logikai, geometria, valószínűségszámítási és más feladatok megoldásához elég a középiskolás matematika, ha van mellé útravalóul egy kis szemfülesség és gondolkodnivágyás."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!