TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Másodrendű differenciaegyenletek

: Másodrendű differenciaegyenletek

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Középiskolai szakköri füzetek

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631765717

tartalom:

E könyv megírásával az volt a célom, hogy hidat verjek az iskolai elemi matematika és az úgynevezett magasabb matematika közé. A könyvben tárgyalt anyag egyrészt jól leírható elemi módszerekkel, másrészt kedvező alkalmat nyújt az olvasónak az analitikus gondolkodás- és tárgyalásmód elsajátítására, amire egyébként csak az absztrakciós készség egy lényegesen magasabb fokán lenne lehetősége. A könyv anyagát a lineáris differenciaegyenletek képezik, és bár az egyszerűség kedvéért a legfeljebb másodrendű egyenletek tárgyalására szorítkoztunk, ezek megoldásai a magasabbrendű egyenletek tipikus tulajdonságait is tükrözik.
E differenciaegyenletek elmélete aránylag röviden tárgyalható, s ezért a fősúlyt ezeknek – elsősorban a numerikus matematika területéről vett – alkalmazásaira helyeztük. A gyakorlatban a differenciaegyenletek mint a differenciálegyenletek diszkrét approximációi szerepelnek. Itt azonban ezt az összefüggést explicit alakban nem vizsgáljuk, mivel sem a differenciál-, sem az integrálszámítást, sőt még a határérték fogalmát sem használjuk, habár a tárgyalás folyamán azokat több alkalommal is annyira megközelítjük, hogy csak egészen kis lépés választ el tőlük. A határátmenetről való lemondást az a tény indokolja, hogy manapság a numerikus eljárásokat éppen a digitális számítógépek használják, melyek csak véges sok számmal képesek dolgozni, a klasszikus határérték-fogalom pedig egy véges sok elemet tartalmazó tartományban tárgytalan, illetve triviális.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!