TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Matematika feladatgyűjtemény II. A középiskolák tanulói számára

Matematika feladatgyűjtemény II. A középiskolák tanulói számára

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

487 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631861600

tartalom:

E feladatgyűjtemény a gimnáziumok tantervének, valamint a szakközépiskolák tantervéhek matematika tananyagához illeszkedik. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi tananyag minden témájához - a geometria kivételével - megtalálhatók a gyűjteményben a megértést és gyakorlást szolgáló feladatok (ezek vannak túlsúlyban) és az ötletet igénylő, nehezebb feladatok. Ez utóbbiakat csillaggal jelöltük. A feladatok összeállításakor azt is célul tűztük ki, hogy e gyűjtemény ne csak a jelenlegi tananyaghoz kötődjék szorosan, hanem huzamosabb ideig jól használható segédeszköz legyen a középiskolás tanulók számára. Ezért néhány fejezetben olyan feladatok is találhatók, amelyek túlmutatnak a tananyagon. Azt is megjegyezzük, hogy a különböző tantervekhez kapcsolódó feladatokhoz nem tettünk jelzést, így természetes dolog, hogy a más-más tantervek alapján tanulók – felkészültségüktől függetlenül – sem tudhatnak minden feladatot megoldani. Javasoljuk ezért, hogy a diákok – önálló, otthoni munkájukhoz, a feladatok kiválasztásához – érjenek tanácsot tanáraiktól. Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a csillaggal megjelölt feladatok nem azért „nehezebbek", mert a több órában matematikát tanulók számára ajánlottak, hanem azért, mert a megoldásuk különlegesebb ötlet felhasználását, illetve az ismert összefüggések észrevételét igénylik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!