TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Matematikai példatár I-II. kötet. Feladatok, megoldások

Matematikai példatár I-II. kötet. Feladatok, megoldások

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

697 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A Példatár a Műszaki Egyetemen oktatott matematika tananyaghoz kapcsolódó feladatokat tartalmaz a következő témakörökből: Algebra: Egyenlőtlenségek, vektoralgebra, analitikus geometria, komplex számok, determinánsok, mátrixok, lineáris egyenletrendszerek, lineáris terek és lineáris transzformációk; Egyváltozós függvények: Elemi függvények, határértékek, folytonosság, differenciálszámítás, határozatlan- és határozott integrál, improprius integrál; Többváltozós függvények: Határérték, folytonosság, differenciálszámítás, kettős- és hármas integrál; Sorozatok és sorok: Numerikus sorozatok, numerikus sorok, függvénysorozatok, függvénysorok, Taylor-sorok, Fourier-sorok; Differenciálegyenletek: Elsőrendű differenciálegyenletek, másod- és magasabbrendű differenciálegyenletek, differenciál-egyenletrendszerek és parciális differenciálegyenletek; Vektoranalízis: Egy- és kétparaméteres vektor-skalár függvények, skalár-vektor függvények, görbemeneti- és felületmenti integrálok, integrál-tételek, potenciál; Komplex függvénytan: Határérték, folytonosság, regularitás, leképzések, integrál, Taylor- és Laurent- sorok, szingularitások osztályozása, reziduum, reziduum-tétel; Valószínűségszámítás: Kombinatorika, kombinatorikus valószínűségi feladatok, valószínűségi változó és eloszlásai."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!