TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Matematikai programozási gyakorlatok

, : Matematikai programozási gyakorlatok

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

415 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631813894

tartalom:

"A könyv 10 fejezetből áll. Az 1-9. fejezetek a megoldandó feladatokat tartalmazzák, a 10. fejezetben közöljük a megoldásokat. Minden fejezet elején a feladatokhoz kapcsolódó elméleti háttér rövid ismertetése található, bemutatjuk a számítási algoritmusokat és mintapéldákat oldunk meg. A feladatgyűjteménnyel nemcsak a numerikus készségek fejlesztését szeretnénk elérni, hanem a modellalkotás, a valós gyakorlati feladatok matematikai megfogalmazása terén is igyekszünk az ez iránt érdeklődőknek gyakorlási lehetőséget biztosítani. Ezt a célt szolgálják az egyes fejezetek végén található nagyobb méretű szöveges feladatok, melyek közül néhány komplex esettanulmányként is kezelhető. Feladatgyűjteményünk - mint az a tartalomjegyzékből is kiolvasható - nem törekedhetett arra, hogy a matematikai programozási feladatok minden típusát bemutassa. Elsősorban a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem programozási tananyagához kapcsolódunk, de még ott sem fedhettünk le minden egyes problémakört. Könyvünket főleg az egyetemek és főiskolák matematikai programozást tanuló hallgatóinak szántuk. Eredményesen forgathatják azonban mindazok, akik a gazdasági élet problémáinak elemzésével, megoldásával foglalkoznak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!