TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Matematikai statisztikai módszerek a meterológiában

, : Matematikai statisztikai módszerek a meterológiában

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Meteorológia Statisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

443 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963180447X

tartalom:

E könyv megírásához az alapot az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán meteorológia, valamint földtudomány szakos hallgatók részére 1973 óta folyamatosan tartott előadások, speciális kollégiumok, valamint az azok segítésére készült írásbeli anyagok szolgáltatták. Felhasználtuk még a tárgykörhöz kapcsolódó különböző tanfolyamok, szemináriumok és szakmai továbbképzések anyagát is. Mindezeket kiegészítettük a hazai és a nemzetközi szakirodalom néhány új, érdeklődésre számot tartó eredményével. Könyvünk elsősorban meteorológia szakos egyetemi hallgatók, kutató meteorológusok és a statisztikai módszerek meteorológiai felhasználói számára készült. Ezen túlmenően ajánljuk könyvünket a többi földtudomány - geofizika, geológia, hidrológia, térképészet stb. - művelői részére is. Felépítését tekintve könyvünk három részre tagozódik. Az első rész a valószínűségszámítási alapokat tartalmazza, a második rész a matematikai statisztikával foglalkozik. Ezek megértéséhez lényegében csak a matematikai analízis és a lineáris algebra elemeinek ismeretére van szükség. A harmadik, a sztochasztikus folyamatokat és a véletlen mezőket tárgyaló rész, feltételezi a valós függvénytan néhány nehezebb témakörének ismeretét is. Bízunk benne, hogy a témakörben való gondolkodás alapjainak elsajátítását, a meteorológiai adatfeldolgozást és előrejelzést, a sztochasztikus modellalkotást, valamint a valószínűségszámítás matematikai apparátusának konkrét meteorológiai felhasználását jól segíti majd könyvünk. Reméljük, hogy olvasóink egy része megkeresi a témakör további kidolgozásához és mélyebb tanulmányozásához általunk ajánlott műveket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!