TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Mértékelmélet

: Mértékelmélet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632814444

tartalom:

"A mértékelmélet a matematikai analízis egyik igen fontos fejezete; mértékelméleti ismeretek alapján teremtődött meg a modern valószínűségszámítás, alakult ki a valós függvénytan és a funkcionálanalízis, fejlődtek a csoportelmélet, a mértékelmélet és a topológia határterületei. A magyar származású matematikus, P. R. Halmos "Mértékelmélet" című, számos nyelvre lefordított, igen sikeresnek mondható könyve először 1950-ben jelent meg, ennek ellenére máig is az egyik legalkalmasabb könyv a mértékelméleti ismeretek elsajátítására. Sz. V. Fomin, a neves szovjet matematikus szerint: "Halmos könyvének olyan a felépítése, hogy egyidejűleg jelent a kezdő olvasó számára útmutatót és a szakember számára forrásmunkát. Az alapszöveg - az összes bizonyítás teljes részletezésével is - elég elemi. Ezzel szemben a kiegészítések, amelyek majdnem minden paragrafus után egyes kérdések vagy tételek formájában vannak megfogalmazva (gyakran a megfelelő utalásokkal), a felkészültebb olvasók számára íródtak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!