TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Nagy lineáris rendszerek iterációs megoldása

: Nagy lineáris rendszerek iterációs megoldása

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

463 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631028038

tartalom:

"A könyv a lineáris egyenletrendszerek iterációs megoldási módszereit tárgyalja. Elsősorban a gyakorlatban sokszor fellépő - sok zérus együtthatót tartalmazó - rendszerek különböző speciális eseteire vizsgálja az egyes módszerek viselkedését, hogy megkönnyítse a felhasználó számára a konkrét feladathoz a leghatékonyabb, legcélszerűbb módszer kiválasztását. A mű felépítése a következő: a további tárgyaláshoz szükséges mátrixelméleti ismeretek összefoglalását az iteratív módszerek általános tulajdonságainak ismertetése követi; ezután leírja a szukcesszív túlrelaxálás (STR) módszerét és a stacionárius módosított STR-módszert, konzisztensen rendezett együtthatómátrix esetén; majd nemstacionárius módszerek tárgyalása következik, többek között a nemstacionárius módosított STR-módszeré és különböző szemi-iterációs módszereké; az STR-módszerre vonatkozó eredmények érvényességi körének kibővítésével és az STR-módszer különböző változataival foglalkoznak a következő fejezetek; a könyv utolsó fejezetei a másodfokú módszereket, a váltakozó irányok módszerét írják le, végül a szerző összefoglalja az összes tárgyalt módszerre vonatkozóan a célszerű kiválasztás szempontjait. A mű csak némi előismeretet követel meg a mátrixelmélet, a matematikai analízis és a numerikus módszerek területéről. Hasznára lehet számítóközpontokban numerikus feladatok megoldásával foglalkozó munkatársaknak, valamint matematikusoknak, számítástudománnyal foglalkozó szakembereknek, műszakiaknak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!