TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Numerikus módszerek és programozásuk

: Numerikus módszerek és programozásuk

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p., kih tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963172283x

tartalom:

A korszerűen képzett szakembernek ismernie kell a számítógépek biztosította lehetőségeket, e lehetőségeket legjobban kiaknázó numerikus módszereket. Értenie kell a módszerek gyakorlati alkalmazásához, és a számítási munka szervezésében sem nélkülözheti a kellő gyakorlottságot. Ezek elsajátításához ad segítséget ez a mű. A könyv elsősorban számítógépre alkalmazható numerikus módszerekkel foglalkozik, de a számítások nagy része asztali számológépekkel is elvégezhető. A szerző tömören ismerteti a FORTRAN nyelvet, majd a numerikus módszerekhez FORTRAN programokat is közöl. A könyv második részében megtaláljuk a determinánsok és mátrixok kiszámításának, az egyenletek, egyenletrendszerek, differenciálegyenletek megoldásának numerikus módszereit. Ezek bemutatása mellett az algoritmusok tervezését, blokkdiagramok készítését és a programozás elsajátítását számos példa könnyíti meg. Az egyes feladatok algoritmusait FORTRAN programozási nyelven írt programok mutatják be. A mintapéldák kiszámítását ICL 1905E típusú számítógép végezte. A könyvet jól használhatják műszaki egyetemi, főiskolai hallgatók, valamint műszaki, gazdasági és számítástechnikai szakemberek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!