TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Optimumszámítási modellek

Optimumszámítási modellek

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

865 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631022463

tartalom:

"Újszerű művel lép a Műszaki Könyvkiadó a matematikát felhasználók elé: egyetlen könyv keretében foglalja össze az optimumszámítás (szélsőérték-számítás, extrémumkeresés) legfontosabb eredményeit és módszereit. Az optimum keresése olyan régi, mint a tudatos emberi tevékenység. Néhány optimalizálási probléma matematikai modellbe öntése és megoldása az ókorba nyúlik vissza. Igazán általános eredmények azonban csak a differenciálszámítás nyomán jöttek létre. Bonyolultabb - elsősorban fizikai és műszaki jellegű - problémák megoldása során alakult ki az elmúlt három évszázadban a variációszámítás, amelynek jelentőségét több, a matematikán belüli alkalmazása (pl. differenciálegyenletek numerikus megoldása) is emelte. Az optimalizálási módszerek szakadatlan elméleti gazdagodásának és alkalmazásai kiterjedésének a folyamatában döntő változás állt be az elmúlt három-négy évtizedben. Az elektronikus számológépek megjelenése, elterjedése és tökéletesedése lehetővé tette korábban numerikusan nem realizálható nagyméretű optimalizálási feladatok megoldását. Ezzel egy időben, ill. részben ennek a hatására szinte az élet minden területén tömérdek optimalizálási feladat vetődött fel, amelynek csak egy része volt megoldható az ismert eljárásokkal, másik része pedig új módszereket igényelt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!