TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Pattantyús. Gépész- és villamosmérnökök kézikönyve. 1. köt.

Pattantyús. Gépész- és villamosmérnökök kézikönyve. 1. köt.

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Elektronika Gépészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

320 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Matematikai képletek, táblázatok.

A matematika a természettudományos kutatónak és a kutatás eredményeit a termelés szolgálatába állító mérnöknek legmélyebben szántó munkaeszköze.
A „Pattantyús” kézikönyvek 2. kötetének I. része segíti a gépész- és villamosmérnököt a matematika azon ágainak áttekintésében, amelyekre általában szüksége lehet. A gyakorlati számítómunka legközvetlenebb szerszámait azonban egy külön kis kötet, a sorozat 1. kötete tartalmazza, hogy igazán mindig kéznél lehessenek. Címe: Matematikai képletek, táblázatok.
Az algebrai alapfogalmaktól, a valósszámoktől, vektoroktól, tenzoroktól az egyenletek megoldásán, a hatványsorokon, megközelítő képleteken, sorbafejtéseken, majd a differenciálás és integrálás szabályain és képletein át a differenciálegyenletekig, s az azok megoldásához szükséges függvényekig (integrálszinusz, gammafüggvény, elliptikus integrálok, gömb- és Bessel-függvények stb.) terjed az algebra és analízis fejezete.
Külön, szokatlanul gazdag fejezet foglalkozik a műszaki munkában nagyon fontos geometriai szerkesztésekkel, képletekkel, görbékkel és felületekkel, egy pillantást vetve még a projektív geometriára is..

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!