TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

: Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az egyenlettel megoldható szöveges feladatok - vagy ahogyan azokat az iskolai köznyelven nevezik: a "szöveges egyenletek" - tanítása egyike a legnehezebb módszertani problémáknak. A magyar nyelven hozzáférhető módszertani irodalom ezzel a didaktikai kérdéssel eddig csak igen keveset foglalkozott, és a nagyobb metodikai kézikönyvek sem mélyednek bele ennek a sok tanítási nehézséggel járó tárgykörnek a tárgyalásába. Így Bragyisznak általánosan ismert és használt módszertani munkája a 279-280. lapokon mindössze egy fél oldalt szán az "egyenletek felállításának" kérdésére. Megállapítja, hogy a "kész egyenletek" megoldása jóval könnyebb feladat, mint az egyenletek felállítása, hiszen az meghatározott szabályok szerint, jobbadán automatikusan történik, míg az egyenletek felállítása "mindig bizonyos önálló szellemi munkát követel" a tanulóktól; míg tehát az előbbiek a Bragyisz által használt megkülönböztetés értelmében csupán "példák", a szöveges egyenletek már invenciót, önálló gondolkodást követelő "feladatok". Ezért a gondolkodás nevelése szempontjából a szöveges feladatok megoldásának tanítása több haszonnal jár a kész egyenletek megoldásánál. Az egyenletek tanítására szánt időnek tehát mintegy a felét - úgymond - fordítsuk szöveges egyenletek megoldására. Ügyeljünk arra, hogy a kiválasztott feladatok tárgyköre változatos legyen, ugyanakkor azonban a feladatok kiszemelésében tartsuk szemünk előtt a fokozatosság elvét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!