TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Új matematikai mozaik

Új matematikai mozaik

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

436 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639326410

tartalom:

"Három egyetemista matematikai tehetséggondozó tábort szervezett. Diákok és professzorok szívesen fogadták az invitálást, a ,,Balázstábor" hagyománnyá vált. Ezt a könyvet a diákok, a szervezők és neves magyar matematikusok együtt írták a tízedik, jubileumi év alkalmából. Salakmotorversenyt szervezünk, és egy véges síkon találjuk magunkat; sündisznó tüskéit vizsgálva a differenciál-topológiába kapunk bevezetőt, Rubik-kockát csavargatva a csoportelmélettel ismerkedünk, egy versenyfeladat kapcsán pedig kombinatorikus geometriai kérdések és történetük bontakozik ki előttünk. A gömb geometriáját vizsgálva a síkra is rácsodálkozunk. Sok más mellett megérthetjük, hogyan alkalmazható a véletlen, és miért nem romlik el a CD, ha megkarcolódik. Az első Matematikai mozaik kiváló matematikusok hatvanas években tartott előadásai alapján készült. Könnyen lehet, hogy a hallgatóságban ott ült az Új matematikai mozaik néhány szerzője is. Reméljük, hogy a tábor diákjai és kötetünk olvasói a jövőben újabb mozaikkal örvendeztetik meg a matematika kedvelőit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!