SZÉPIRODALOM / Mese kategória termékei
A halhatatlanságra vágyó királyfi; A nehéz kétgarasos

: A halhatatlanságra vágyó királyfi; A nehéz kétgarasos

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631137473

tartalom:

"Móricz Zsigmondnak, a magyar széppróza nagymesterének nevét jól ismerik a gyerekek. Hiszen nekik szóltak első írásai, s nem feledkezett meg kis olvasóiról később sem, amikor már nagy művein dolgozott. A nehéz kétgarasos - melyet több kiadásban közreadtunk - elbeszéléseiben egy-egy kedves gyerekkori emlékét, élményét eleveníti fel az író, s az olvasó vele együtt mosolyog a szegény kis Fillentő színes, nagy hazugságain, vele együtt könnyezi meg a hajdani árvák szomorú sorsát; az íróval együtt megismeri a puszta varázslatos, ám sokszor kemény világát. A halhatatlanságra vágyó királyfi című rész meséi ez alkalommal jelennek meg első ízben nyomtatásban. A Tanácsköztársaság megdöntése után, kényszerű némaságra ítéltetésével dacolva, Móricz Zsigmond nagyszabású mesegyűjteményt tervezett. A terve végül nem valósult meg, de számos gyönyörű mesével ajándékozta meg a gyerekeket! Találunk köztük személyes élményeiben gyökerező elbeszéléseket, paraszti életképbe ágyazott népmondákat és népköltészeti motívumokból szőtt meséket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!