SZÉPIRODALOM / Mese kategória termékei
A kék madár

, : A kék madár

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Prague, 1971

Kiadó:

Artia

Kategóriák:

Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

55 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király. Téres nagy országa volt annak a királynak, sok gazdag városa, pompás palotája, pincéje tele kinccsel, s hozzá még egy jóságos felesége meg egy lánykája, olyan gyönyörűséges szép, hogy a szépségéért mindenki csak úgy hívta, hogy Rózsa. így hát a királynak osztályrészéül jutott a világ minden szerencséje, s egyebet már nem is kívánhatott volna, legföljebb azt, bár örökké így tartana minden. Csakhogy ilyesmi nem jut ki még a királyoknak se! A királyné egyszer csak gyengélkedni kezdett, ágynak esett, és nem telt bele egy hét, halála miatt gyászba borult az egész udvar. Szegény király majdhogy az eszét nem vesztette bánatában. Bevonatott egy szobát fekete kárpittal, oda zárkózott, keserűségében ott veregette fejét a falba, de olyan hevesen, hogy csak úgy visszhangzott belé a palota. Minden bizonnyal szét is törte volna a fejét, ha hűséges szolgái még idejében ki nem párnázták volna a gyászszoba falait. A királynak így megmentették ugyan az életét, mélységes mély fájdalmát azonban nem tudták enyhíteni. Beszélhettek neki, amennyit csak bírtak, vigasztalhatták, amennyire csak tellett tőlük: minden hiába volt, a király ügyet se vetett rájuk, és csak kesergett tovább a fekete szobájában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!