SZÉPIRODALOM / Mese kategória termékei
A legszebb mesék. A világ minden népének mesekincséből [Reprint]

A legszebb mesék. A világ minden népének mesekincséből [Reprint]

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

252 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631152397

tartalom:

"Sebők Zsigmond a világ meséinek színe-javát választotta ki és dolgozta fel ékes magyar mesei nyelven. A Könyvértékesítő Vállalat és a Móra Kiadó ezért együtt úgy gondolta, hogy több mint hetven évvel az első kiadás megjelenése után még mindig érdemes ezt a szép könyvet a mai gyerekek kezébe adni, méghozzá abban a formában, ahogy akkor megjelent. Igen ám, de ez úgynevezett reprint kiadás - vagyis az első kiadás fényképezett hasonmása -, amely nemcsak régi szépségében jelenik meg a gyerekek előtt, hanem régi hibáival is. Ha valaki elcsodálkoznék azon, hogy jobbágyai helyett "obbágyai"-t talál, vagy azon, hogy se a mikádó (japán császár), se a arkimandrita (görög vallás főpapja) szó nincsen megmagyarázva, sincs, bezzeg az ung meg kétszer is ott áll lábjegyzetben, gondoljon arra, hogy dédapái idejében is voltak néha-néha tévedő szerkesztők, sajtóhibák. Sőt a "nyomda ördöge" már akkor is ott settenkedett az elkészítés körül, hogy aprócska gonoszkodásaival ártson a könyv tökéletességének. Olvasóink figyelmébe ajánljuk a színes rajzokat, melyek egy század eleji szecessziós rajzstílus, az úgynevezett "gödöllői iskola" szellemében készülhettek, de a rajzoló nem nevezte meg magát."

leírás:

A könyv mérete: 21 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!