SZÉPIRODALOM / Mese kategória termékei
A táltos kanca és a libapásztorlány. Híres magyar mesemondók meséi

A táltos kanca és a libapásztorlány. Híres magyar mesemondók meséi

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

136 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631165221

tartalom:

"Azt hihetnénk, hogy a mese csak a gyerekeknek szólhat. Pedig nagyapáink még emlékezhetnek arra az időre, amikor a magyar falvakban az őszi, ház körüli munkák alkalmával összegyűlt parasztembereket egy-egy jó beszédű mesélő történeteivel szórakoztatta. Szövődött a mese családi körben, az aprónépség gyönyörűségére is. A századfordulón még a legtöbb faluban akadt egy-egy kivételes tehetségű mesemondó, aki olyan szemléletesen tudta szavakba önteni mondandóját, hogy a hallgatóság valóságos mesehősnek érezhette magát. A régi mesélők lassan kihalnak, no meg mikor is adhatnák át tudásukat, művészetüket? Hiszen a falu régi életének keretei is felbomlottak. Tudományuk pedig kincs! Kötetünkben híres magyar mesemondók eddig nem vagy kevéssé ismert meséiből válogattunk. Gyönyörködjünk eleven stílusukban, ízes nyelvezetükben! Így is lehet magyarul beszélni!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!