SZÉPIRODALOM / Mese kategória termékei
Anyukám képeskönyve

Anyukám képeskönyve

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Minerva Kiadó

Kategóriák:

Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

80 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963223314X

tartalom:

Róna Emy nevének hallatán a mai nagymamáknak és unokáiknak egyaránt légies tündérek, szépséges királykisasszonyok, daliás királyfiak, álombeli paloták, hatalmas medvék, bumfordi állatfigurák, jóságos öreganyók, legkisebb legények jutnak az eszükbe. No meg az őzike. Róna Emy nevének hallatán az embereknek mesék jutnak eszükbe, hiszen a művész életműve: a meseirodalom legmaradandóbb alkotásainak gyönyörű színes rajzai. Róna Emy nevének hallatán, rajzai láttán az emberek jólesően elmosolyodnak. Nemcsak hazánkban, hanem sok más országban is, hiszen az általa illusztrált mesekönyvek külföldi kiadásokban is megjelentek. Róna Emy tehetsége már gyermekkorában megnyilvánult. Kisiskolásként rajzokat készített a hallott mesékhez, tizenhat éves korában már elhatározta, hogy meseillusztrátor lesz. Húszéves volt, amikor az általa illusztrált első nagysikerű mesekönyv megjelent: a Dugó Dani, amit a teljes sorozat követett. Rajzolt újságoknak, .két évet Párizsban élt, az ottani Julien Akadémián tanult. Tizenkilenc éves korában már Párizsban is volt egy kiállítása. 1934-ben Olaszországban freskófestészetet tanult. Választott hivatása azonban a mesekönyv-illusztrálás maradt, ez állt legközelebb szívéhez. Róna Emy 387 mesekönyvet illusztrált eddig, egy könyvtárra valót. Ebben a kötetben legemlékezetesebb meseillusztrációiból nyújtunk válogatást, köszöntve őt a születésnapján és megköszönve neki több generáció nevében azt a sok szépséget,amit rajzaiban elénk tárt. A kiadó"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!