SZÉPIRODALOM / Mese kategória termékei
Tinko

: Tinko

Kiadás:

Berlin, 1955

Kiadó:

Der Kinderbuchverlag

Kategóriák:

Mese Német nyelv

Terjedelem:

351 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Erwin Strittmatter, az NDK egyik legolvasottabb írója, aki szorb környezetbôl származott, sokat tett a szorb tudat fenntartásáért. Mindezek a jelenségek a szorb kisebbség erejét és identitása megerôsödését szolgálták. A valóság azonban rácáfolt a szép tervekre. ik azok a szorbok?A 19. század elején, a német területek újrarendezésekor a szorb vidék 80%-a Poroszországhoz, 20%-a Szászországhoz került. Ekkor alakult ki a két központ is: Cottbus és Bautzen. A területrendezés egyúttal vallási megosztottsággal is járt. A szorb autonómia iránt az igény elsôsorban szász területen jelentkezett 1847-ben, a Macia Serbska népoktatási egyesület megalakulásával. A szorb nyelv és írás régi emlékekkel büszkélkedhetett (1548-as bibliafordítás, teológiai iratok). A népviselet jómódra és bonyolult szokásrendre vallott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!