TERMÉSZETTUDOMÁNY / Meteorológia kategória termékei
A Föld éghajlata

: A Föld éghajlata

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Meteorológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

598 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631768562

tartalom:

A szerző Földünk éghajlatának rövid leírását és adatokkal történő bőséges illusztrálását tűzte ki célul a könyvében. A segédkönyv elsősorban a tudományegyetemek, valamint a tanárképző főiskolák földrajz szakán a regionális földrajz oktatásának igényeit tartja szem előtt, arra törekedve, hogy olyan könnyen kezelhető éghajlati adattárat adjon kézbe, amelyből gyorsan tájékozodni lehet a Föld különböző területeinek klímájáról. A regionális földrajz anyagának feldolgozásához szükséges részletesebb éghajlati adatokat eddig csak nehezen hozzáférhető idegen nyelvű kiadványokból lehetett fáradságos utánajárással összegyűjteni, mivel a Föld éghajlatát bemutató magyar nyelvű mű ez idáig még nem jelent meg. A könyv bevezető fejezeteiben rövid áttekintést ad az éghajlati tényezőkről és az éghajlati-osztályozás problémaköréről, majd földrészenként és országonként tárgyalja és magyarázza a leglényegesebb klimatikus sajátosságokat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!