TERMÉSZETTUDOMÁNY / Meteorológia kategória termékei
A levegőtenger partvidékén

A levegőtenger partvidékén

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1954

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Meteorológia Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Országos Meteorológiai Intézet Népszerű Kiadványai

Terjedelem:

292 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Vajon az ész- és tervszerű vasúti, vízi és légi közlekedés elképzelhető-e a meteorológus véleményének meghallgatása nélkül? Nem okoz különösebb fáradtságot annak bizonyítása, hogy például a vasútközlekedés zavartalan biztosítása nehezebb feladatot jelent akkor, ha zord télre van kilátásunk, s nem enyhére. Nyilvánvaló, hogy nagyobb mennyiségű tüzelőanyagot kell tartalékolnunk, ha csikorgó és hófúvásos télnek nézünk elébe. Hajóink számára viszont az nem közömbös, hogy folyóinkon milyen mérvű jégzajlás indul meg, s repülőink is biztosabb kézzel érnek célhoz, ha a meteorológus eligazítása alapján előzetesen tájékozódnak a berepülendő útvonalon uralkodó időjárási helyzetről. Az árvíz ellen való védekezés úgyszintén megkívánja a jól megszervezett meteorológiai és hidrológiai jelentő szolgálatot. S mikor hidrológusaink folyóink várható emelkedéséről, vagy apadásáról adnak hírt: - az időjárási prognózisokra építenek. Tovább már nem szaporítjuk a szót, s ezért csak felsorolásszerűen említjük meg a meteorológia és építészet közös gondjait: a falak felhúzásakor, a tetőzet megszerkesztésekor, a fűtőtestek elhelyezésekor is meghallgatja a jól tervező építész a meteorológus szaktanácsait. Lényegében ilyesfajta témák megírására vállalkoztak legújabb népszerű kötetünk írói. Reméljük, hogy olvasóink érdeklődéssel fogják őket követni azon az úton, amelyen rámutatnak az időjárás tudományát és a mindennapi életet egybekapcsoló millió meg millió gyakorlatias szálra. Ennek érzékeltetésével egyúttal azt is bizonyítani akarjuk, hogy a meteorológia alaposabb megismerése nem haszon nélkül való."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!