TERMÉSZETTUDOMÁNY / Meteorológia kategória termékei
Magyarország éghajlata

: Magyarország éghajlata

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Meteorológia Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

302 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Bacsó Nándor (1904 - 1974) agrometeorológus, egyetemi tanár, a földrajztudományok doktora. A budapesti tudományegyetemen szerzett matematika-fizika szakos tanári oklevelet, az Eötvös Kollégium tagja volt. 1927-től a Meteorológiai Intézetben dolgozott. 1941-ben Pécsett bölcsészdoktorrá avatták. A Kertészeti Tanintézetben 1927-től, az Agrártudományi Egyetemen 1949-től meteorológiát oktatott. 1953-ban kandidátusi fokozatot szerzett. 1957-től tanszékvezető egyetemi tanár. 1966-ban a kertészeti és szőlészeti tudományok "honoris causa" doktora lett. 1967-től a Kertészeti Egyetemen a matematika, fizika, agrometeorológia tanszékvezető tanára volt. Irányította az országos csapadékmérőhálózat tevékenységét, és ellátta az agrometeorológiai teendőket. A hazánk időjárását havonként összefoglaló krónikasorozatot is vezette(1936-51). Az Időjárás c. folyóiratot 1939-44ig szerkesztette. Éghajlat és agrometeorológiai, alkalmazott klimatológiai kutatásai jelentősek. Számos tanulmánya, ill. könyve jelent meg (1928-73). Munkásságát Hegyfoki Kabos- és Steiner Lajos-emlékéremmel ismerték el.

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!