MŰVÉSZET / Grafika kategória termékei
Ex libris terv 04

: Ex libris terv 04

Kiadás:

h. n.,

Kategóriák:

Grafika Metszet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

10 x 15 cm

Kötésmód:

papír

tartalom:

Tavaszy Noémi 1927. november 13-án született Budapesten, a Ferencvárosban, amelynek ma díszpolgára. Születése óta a Budapesten él.

A ferencvárosi Ranolder Intézetben szerzett tanítói oklevelet. A katolikus egyházi iskola elvégzése után főiskolára nem kerülhetett. A tanítás mellett rajz szakot végzett és három évig tanított ugyancsak a Ferencvárosban. Művészeti tanulmányait Bortnyik Sándor festőművész magántanítványaként végezte.
Grafikai munkái jelentek meg napilapokban, folyóiratokban és könyvillusztrációkat készített. Elsősorban linómetszeteket, de olaj- és olajpasztell sorozatokat is készít.

Első önálló kiállítása 1967-ben volt, azóta mintegy 350 alkalommal jelenthetett meg a nagy nyilvánosság előtt.
A magyar tájakat és a magyar kultúra irodalmi (Ady Endre, Katona József, Petőfi Sándor), zenei (Bartók Béla, Kodály Zoltán) és népművészeti kincseit feldolgozó metszet-sorozatait megismertette a hazai közönséggel, eljuttatta a magyarlakta területekre és Európa számos országába, valamint a tengerentúlra. Kiállításaival kulturális örökségünk értékeit közvetíti, gazdagítva a Magyarországról alkotott képet.
 

leírás:

Tavaszy Noémi által készített linómetszet, jelzett.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!