MEZŐGAZDASÁG / Mezőgazdaság általában kategória termékei
Földművek. Víztelenítés

, : Földművek. Víztelenítés

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Mezőgazdaság általában Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

298 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631004090

tartalom:

"A közlekedési pályák, a tereprendezés és a vízépítés földműveinek állékonyságára a belső és külső víz, a mozgó és nyugalomban levő víz, a cseppfolyós és szilárd halmazállapotban levő víz egyaránt kihat, ezért a jól épített földmű egyik legfontosabb előfeltétele a helyes víztelenítés. A földművek víztelenítésének kérdése ma már teljes mértékben összefügg a talajmechanikával. Ezért ez a könyv kitér azokra a talajmechanikai vonatkozásokra is, amelyek a korszerű földmunka víztelenítésének tervezéséhez, építéséhez és fenntartásához elengedhetetlenül szükségesek. A földmunka víztelenítésekor a mérnöknek sok bizonytalanságot kell kiküszöbölni. A tervezési munkát megnehezítik a hidrológiai feltárások és vizsgálatok elégtelensége, a talajfizikai jellemzők meghatározásában rejlő bizonytalanságok, a számítási eljárások tökéletlensége stb. Ezeknek és még sok más problémának megoldására találunk ebben a könyvben hasznos tanácsokat. A könyv a terepről lefolyó vízmennyiség számításával, a terep víztelenítésével, a földművek árkaival és biztosításukkal, a közút, vasúti pályatest, repülőterek és tereprendezések, valamint a munkaárkok, munkagödrök és munkaterek víztelenítésével foglalkozik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!