VALLÁS / Mitológia kategória termékei
A

: A "vasorrú bába" és mitikus rokonai

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Mitológia Néprajz Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hermész könyvek

Terjedelem:

219 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630558319

tartalom:

Solymossy Sándor kutatói érdeklődése akkor fordul az ősi magyar hitvilág felé, amikor a "magyar mythologiát" lépésről lépésre szertefoszlató forráskritika és a források rendkívül gyér volta miatt a tudományos közvéleményben az a nézet kezdett lábra kapni, hogy eleink hitvilágának megrajzolása lehetetlen feladat. A szerző arra lett figyelmes, hogy a magyar népmesékben, népdalokban, mondókákban, szokásokban számos, az ősi hitvilágra utaló, archaikus, önmagában érthetetlen "elem" található. Megkereste nomád megfelelőiket, majd összeillesztve őket felderengett előtte a hajdanvolt magyar hitvilág elnagyolt képe; a puszta, vak szokás fenntartotta "elemek" a rekonstruált "eredeti" fényében újra jelentéssel töltődtek fel, mintegy megkérdőjelezvén azt a megkérdőjelezetlen tételt, hogy a szokás - vak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!