VALLÁS / Mitológia kategória termékei
Szijazsar. Mordvin eposz

Szijazsar. Mordvin eposz

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Mitológia Népköltészet Dél-szláv irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

420 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630735709

tartalom:

„Az eposzok népszerűsége és divatja koronként változott. Az ókor, majd a barokk nagy csúcsai utána romantika idején váltak ismét kormeghatározó tényezővé. Nép nehezen válhatott nemzetté, nyelv elismert irodalmi nyelvvé nemzeti eposz híján... rendkívüli fontosságú volt a nemzeti eposz a kisebb népeknél, amelyeknek függetlensége, fennmaradása kérdéses volt. A kelet-európai kisnépeknek a történelem többször feltette a lenni vagy nem lenni kérdését... s az eposz mind-annak koncentrátuma volt, amivel igazolták önálló létüket maguk és a világ előtt.” (Domokos Péter)
A mordvinok eposzát – a harmadik finnugor eposz a Kalevala és a Kalevipoeg után – Vaszilij Radajevnek, Mordóvia kiváló írójának és folkloristájának köszönheti a világ. A mordvin népi hős, Szijazsar alakja köré fonódó mondákat, hagyományokat hihetetlen gondossággal, a hitelesség szigorú igényével szerkesztette egybe. Ezt a bájos és olvasmányos eposzt – nem minden eposzra illenek ezek a jelzők – Bede Anna fordította.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!