ANTIK-VARIA / Műgyűjtés kategória termékei
Ki mit gyűjt?

, : Ki mit gyűjt?

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Műgyűjtés Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

254 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632808959

tartalom:

Ki ne gyűjtött volna már életében valamit - képeket, autogramokat, ásványokat, babát, bankjegyet, bélyeget, érmét, gyufacímkét, könyvet, préselt virágot - és még hosszan sorolhatnánk azt a sok mindenfélét, ami gyerekkorunktól kezdve késő öregségünkig elbűvöl, rabjául ejt... Mi mindent meg nem tennénk, hogy gyűjteményünk gyarapodjék, hogy magunkénak mondhassuk egy sosem látott ritkaságot, rátaláljunk az "egyetlen" hiányzó darabra... Berkó Pál és Fehér Béla, a két tehetséges, fiatal újságíró elhatározta, hogy a magyarországi gyűjtőknek - tehát majdnem mindnyájunknak - olyan könyvet ad a kezébe, amelyből szórakoztató, nemegyszer humoros formában megismerhetik a gyűjtés őstörténetét (különösen a hazai műgyűjtés drámai fordulatokban bővelkedő históriáját( az első gyűjtemények létrejöttétől napjaink legkedveltebb gyűjtésformáiig. Könyvünk hasznos tanácsokat ad a kezdő és "haladó" gyűjtőknek, elmondja, miért szép és izgalmas a gyűjtés, hogyan kell elkezdeni és hogyan kell folytatni, felsorolja a különféle gyűjtési ágakat, segít, utat mutat, bírái és megnevettet. Elmondja a "profi" műgyűjtés alapvető tudnivalóit, a legutóbbi évtizedek hírhedt lopási és hamisítási eseteit, mindvégig kiemelve az önzetlen, amatőr gyűjtők érdemeit, akik felbecsülhetetlen értékekkel gazdagították hazánkat. A kötetet gazdag és alapos bibliográfia, név- és tárgymutató egészíti ki; egy másik mutató felsorolja a különféle gyűjtési ágazatokat is. A témához jól illő illusztrációk is növelik a kézikönyv érdekességét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!