MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
A hidraulikus automatika építőelemei

: A hidraulikus automatika építőelemei

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes Elektronika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Automatizálás

Terjedelem:

136 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A villamos elemekkel megoldott automatizálás mellett mind nagyobb teret hódítanak a pneumatikus és a hidraulikus önműködő készülékek, berendezések és rendszerek. Hidraulikus hajtóműveket először üregelő és csiszológépekbe építettek be, majd fémforgácsoló gépekben, és különösen önműködő gépsorokban nyertek alkalmazást. Önműködő hidraulikus rendszereket és eszközöket nemcsak a gépgyártásban alkalmaznak, hanem repülőgépeken, a haditechnikában (követő és távműködtető berendezések), a kohászatban, technológiai folyamatok automatizálására, erőművekben, gáz- és gőzturbinák automatizálására stb. is (önműködő hidraulikus szabályozók és komplex hidraulikus rendszerek). A szerző a hidraulikus berendezések osztályozását, működési elveiket és alkalmazási területüket tárgyalja. Ismerteti a hidraulikus távadók, az összekötővezetékek (csővezeték), az önműködő szabályozók és segédberendezések működési elvét és felépítését. Az eredeti könyv a Szovjetunióban jelent meg, és természetesen az ottani viszonyokra épült, a szovjet gyárak gyártmányait és azok működését ismerteti. A magyar kiadásban nem közöljük a hazai olvasókat nem érdeklő adatokat és ahol erre mód volt, hazai adatokat ismertettünk, s az ábrák megrajzolásában is a hazai gyakorlatot követtük, anélkül azonban, hogy az eredeti könyv tartalmán, tárgyalási módján vagy szerkezeti felépítésén változtattunk volna. A könyv bizonyára hozzájárul az automatizálás, valamint a hidraulikus vezérlés kérdéseivel foglalkozó olvasók ismereteinek gazdagításához."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!