MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Anyagvizsgálati méréstechnika

: Anyagvizsgálati méréstechnika

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Az építőanyagok tervszerű és gazdaságos felhasználása az egyes tulajdonságok megbízható ismerete nélkül nem lehetséges. A tényleges tulajdonságokra vonatkozó mértékadó alapadatokat viszont a vizsgálatok, kísérletek szolgáltatják. Az anyagvizsgálati technikának tehát jelentős szerepe van az anyagjellemzők megismerésében. Ezért a korszerű építőanyag-oktatás sem nélkülözheti a vele összefüggő vizsgálati technika tanítását és mérőeszközeinek bemutatását. A jegyzet más fejezeteiben némely tulajdonságokkal összefüggésben a vizsgálat módszereivel is foglalkoztunk. Ugyancsak kitértünk az ezekhez kapcsolódó egyszerű szabványos vizsgálatokra is. Részletesen tárgyaltuk az anyagok szerkezetének (struktúrájának) vizsgálatával kapcsolatos problémákat, a vizsgálat módszereit és egyes berendezéseket. Az anyagok mechanikai tulajdonságainak vizsgálatát és az ezzel összefüggő tudnivalókat viszont éppen fontosságuk miatt külön fejezetben tárgyaljuk. [...] Részletesen foglalkozunk azokkal a mérési módszerekkel, amelyek az építőanyagok mechanikai viselkedésének vizsgálatával kapcsolatosak. A méréstechnika az utóbbi évtizedekben óriási fejlődésen ment keresztül. Ennek eredményeképpen az anyagvizsgálati technikában is olyan alapvetően új mérési módszerek kerülnek egyre szélesebb területen alkalmazásra, amelyek segítségével nemcsak az anyagjellemzők sokkal megbízhatóbb és pontosabb mérése válik lehetővé, hanem olyan jelenségek is amelyek az anyagok mechanikai viselkedésével kapcsolatosan, korábban ismeretlenek voltak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!