MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Az acélok edzhetősége

: Az acélok edzhetősége

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

113 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Hazánkban a tervezőmérnökök általában nem használják ki az acélok nemesítésével elérhető lehetőségeket, mert túlnyomórészt nem is ismerik a magyar szabványos acélok edzhetőségi tulajdonságait. Ezen a hiányosságon kívánunk segíteni DR. SZOMBATFALVY ÁRPÁD AZ ACÉLOK EDZHETŐSÉGE című könyvének kiadásával. E művében a szerző - saját kísérletei alapján - összeállította a magyar szabványos acélok hőkezelési alapadatait. Elöljáróban röviden összefoglalja az edzhetőség és az átedzhetőség fogalmát és jelentőségét. Ismerteti meghatározásuk módját, a véglapedzési görbék és a keménységtraverzek jelentőségét, valamint gyakorlati alkalmazásukat. Diagramokon ábrázolja 21 szabványos acélfajta véglapedzési görbéjét és keménységtraverzeit edzett és megeresztett állapotban. Mikroszkópi felvételeken mutatja be a nagyobb szelvények belsejében edzéssel létrehozott szövetszerkezetet. Felhívja a figyelmet az austenit stabilitásának jelentőségére és bemutatja a tárgyalt acélok izotermikus átalakulási diagramjait, az ún. C-görbéket. A könyv haszonnal forgathatják tervező- és üzemmérnökök, technológusok, hőkezelő szakemberek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!