MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Elektroacélgyártás

, : Elektroacélgyártás

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vaskohászati Enciklopédia

Terjedelem:

531 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Ez a könyv az elektroacél-gyártás kemencéit, továbbá az acélgyártás technológiai folyamatait ismerteti. A kemencékkel foglalkozó rész az ív- és indukciós kemencéket tárgyalja, fontosságuknak megfelelően nagyobb teret biztosítva az ív- és kisebbet az indukciós kemencéknek. Az ívkemencék tárgyalásán belül a szerkezeti részek leírása, a tűzálló anyagok tulajdonságai, a telepítési problémák, az energiaellátás kérdései és a gazdaságos üzemvitel részletei találhatók. Az indukciós kemencéket tárgyaló fejezet elsősorban a vasmag nélküli kemencéket ismerteti. Ezek közül is kiemeli a legújabb irányzatot: a hálózati frekvenciával való olvasztást. A technológiai rész részletesen foglalkozik az elektroacél-gyártás betétanyagaival, az ötvöző- és egyéb segédanyagokkal, valamint ezek tulajdonságaival. Rámutat a ferroötvözetekkel kapcsolatos igényekre, tüzetesen taglalja a bázikus és a savanyú acélgyártás technológiáját, s röviden kitér a különleges (pl. vákuumos, folyékony betéttel való olvasztásos stb.) acélgyártó eljárásokra is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!