MŰSZAKI / Építőipar kategória termékei
Építőanyagok I.

: Építőanyagok I.

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

463 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A mű ezen első kötete három fejezetre oszlik: 1. Általános anyagismeret; 2. A fa; 3. A fémek Az Általános anyagismeret korszerű anyag-szemléletet ad az anyag felépítéséről, szerkezetéről, részletesen ismerteti az építőanyagok fizikai és szilárdsági tulajdonságait, a vizsgálatok módját és tisztázni igyekszik az építőanyag-tudomány területén ezekkel kapcsolatban felmerülő alapfogalmakat, meghatározásokat. A befejező rész a vizsgálatok és mérések végrehajtásával foglalkozik. Ezen belül tárgyalja a szilárdság- és alakváltozás-vizsgáló berendezéseket, a szilárdságtani és alakváltozási jellemzők közötti összefüggéseket, majd a mérési eredmények matematikai statisztikai értékelését. A második és harmadik fejezet az építőiparnak két igen fontos anyagával, a fával és a fémekkel (vas és acél, alumínium, magnézium, réz, stb.) foglalkozik, tárgyalva a szóban forgó anyag jelentőségét, szerkezetét és felépítését, előállítását, fajtáit, az anyag legfontosabb fizikai és szilárdsági tulajdonságait, az anyaghibákat, betegségeket, a korrózió, az anyagtartósság és az ezzel kapcsolatos védelem kérdéseit. Palotás professzor e munkával jelentős tudományos igényt elégít ki. Könyve révén az anyagvizsgáló, az elméleti kutató, az ipari gyakorlatban dolgozó szakember, valamint az egyetemi oktatás komoly segítséget kap. A hazai tudományos és szakirodalomban évtizedek óta nem jelent meg ilyen tárgyú összefoglaló, egységes könyv, így e munka joggal tekinthető hézagpótlónak."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!