MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Gőzkazánok

: Gőzkazánok

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Mérnöki Továbbképző Intézet

Kategóriák:

Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mérnöki Továbbképző Intézet előadássorozatából

Terjedelem:

347 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az ipari fejlődés szükségszerűen együtt jár az energiafogyasztás növekedésével. A villamosenergia igények kielégítésére évről-évre új gőzerőművek épülnek és korszerű kazántelepek létesülnek a vegyipar, élelmiszeripar és egyéb iparágak, valamint a kommunális létesítmények, lakótelepek fűtőgőzigényeinek kielégítésére. Az új gőztermelő berendezések tervezése és gyártása számos műszaki fejlesztési problémát vet fel, mert a kazánokat mind nagyobb teljesítményre és gőzparaméterekre kell építeni, de legalábbis hatásfoknövelés, helyszükséglet- és súlycsökkentés tekintetében jelentkeznek egyre fokozódó követelmények. Az említett feladatok megoldása a műszaki tudományok számos területén dolgozó szakemberek együttműködését igényli, A kazánfejlesztéshez ugyanis éppúgy hozzátartozik a nagyszilárdságú hőálló, egyes esetekben kopásálló szerkezeti anyagok és megfelelő kerámikus tűzálló anyagok előállítása, mint a tökéletesebb tápvízelőkészítési technológia kidolgozása, üzembiztosabb szállító és adagoló berendezések alkalmazása, a kazánon belüli áramlástani folyamatok vizsgálata stb. A műszaki fejlesztési problémák mellett nem hanyagolhatók az üzemeltetési kérdések sem. A meglevő berendezések szakszerű kezelést és megfelelő karbantartást igényelnek. Hazai viszonylatban nehezíti a helyzetet, hogy ipari kazánparkunk jórészt kiöregedett és korszerűtlen egységekből áll, amelyeknek a karbantartására sem fordítanak megfelelő gondot.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!